Een mooi gazon, het hele jaar door

Een mooi gazon, het hele jaar door

Een mooi en groen gazon is de wens van elke tuinliefhebber. Om dit te bereiken zullen er een aantal stappen moeten worden ondernomen. Ik heb ze hieronder beschreven;

Stap 1 Gazon verticuteren

Het gazon verticuteren in het voorjaar (maart/april) is noodzakelijk om de bodem luchtig te houden. Bovendien verwijder je hierdoor het, in de winter, ontstane mos. Het gazon zal er hierdoor in de zomer mooier bijliggen.

Stap 2 Doorzaaien met graszaad

Door het verticuteren verwijder je al het ongewilde uit het gazon. Mos en onkruid krijgen een flinke tik. Het gras is sterk en zal het verticuteren beter kunnen verdragen. Doordat mos en onkruid grotendeels zijn verwijderd, ontstaan er open plekken in het gazon. Deze plekken kun je, direct na het verticuteren, doorzaaien met een gewenst graszaadmengsel. Je kunt hier kiezen voor graszaad voor speel- en siergazon, graszaad om een gazon te herstellen of een schaduwmengsel. Het schaduwmengsel is ideaal voor gazons die grotendeels in de schaduw liggen. Het gras zal ook op deze plekken goed groeien. Het speel- en siergazonmengsel is een allround mengsel wat goed betreedbaar is en een mooie sierwaarde heeft en het renovatiemengsel zorgt ervoor dat kale plekken snel dichtgroeien.

Stap 3 Voeding geven na het verticuteren en doorzaaien

Geef het gazon in het voorjaar de juiste voeding. Sane Flore Gazon Allround is hier zeer geschikt voor. Deze organische meststof met zeoliet zorgt voor een goede opstart van het gazon en het jonge gras krijgt gelijk goede, duurzame voeding mee. Je kunt Sana Flore Gazon Allround direct strooien na het verticuteren en doorzaaien.

Stap 4 Voeding geven in de zomer

Sana Flore Gazon Allround zal minimaal 3 maanden werken. Het gazon is nu op volle sterkte en zal in juni/juli weer om voeding vragen. Hiervoor is tevens Sana Flore Gazon Allround geschikt. De wortels van het gras worden verstevigd en het gazon is beter beschermd tegen droogte.

Stap 5 Voeding geven in het najaar

Het is belangrijk om het gazon ‘winterklaar’ te maken. In het najaar en de winter krijgt het gazon nogal wat te verduren. Veel regen, kou en wind zijn dingen die het gazon niet prettig zal vinden. Het is van belang om het gazon te helpen om zich zo goed mogelijk te kunnen wapenen. Sana Flore Gazon Mos Onvriendelijk of Sana Flore Gazon Najaar zal het gazon de juiste voeding geven om de winter zo goed mogelijk door te komen. Met deze veelzijdige meststoffen geef je het gazon en dikke winterjas om zich te beschermen tegen de elementen. Geef Sana Flore Gazon Mos Onvriendelijk of Sana Flore Gazon Najaar in september/oktober.

Stap 6 bekalken

Om het gazon een goede structuur mee te geven en om de zuurgraad op peil te houden kun je het gazon bekalken. Sana Flore Kalk zorgt ervoor dat de zuurgraad van de bodem niet verder omlaag gaat. Dit is belangrijk om optimaal gebruik te maken van de voeding die je door het jaar heen geeft. Ook zal het mos minder ontwikkelen als de zuurgraad op peil is. Bekalken kan van november tot en met januari. Let op: kalk en meststoffen gaan niet samen. Door de grote hoeveelheid Calcium in de kalk zal de meststof voor een groot gedeelte niet opgenomen kunnen worden door de plant. Laat minimaal 8 weken zitten tussen bekalken en bemesten.

Als je dit stappenplan volgt kunt je het hele jaar door genieten van een mooi, groen sterk gazon.

Heb je nog vragen? Of behoefte aan een deskundig advies?

Bel of WhatsApp mij: 06 5464 5957
Mail mij: info@sanaflore.nl

« Terug

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×