Rozen bemesten

Rozen bemesten

Rozen bemesten

De roos is ongetwijfeld een van de populairste plant voor in de tuin. Met haar uitbundig bloeiende knoppen zorgt de roos voor een pracht aan kleuren. Maar die knoppen ontwikkelen zich niet zomaar. Daarvoor moet de roos regelmatig bemest worden. Maar hoe doe je dat nou, rozen bemesten?

Rozen bemesten het hele jaar door

Ook de roos heeft voldoende voeding nodig om het hele jaar door te kunnen bloeien en groeien. Kies dus voor een bemesting die lang werkt zodat je niet elke paar weken hoeft te bemesten. Let ook op wat voor soort meststof je geeft. Rozen bemesten kan het beste met een meststof met wat meer Kalium (K). Kalium zorgt ervoor dat de knop (de uiteindelijke bloem) optimaal ontwikkeld. Op die manier zal de roos optimaal groeien waardoor je kan genieten van deze mooie plant.

Wanneer rozen bemesten

Rozen bemesten kan de eerste keer in het voorjaar, in maart/april. Kies voor een organische meststof met zeoliet omdat hier niet alleen basisvoeding in zit maar ook een compleet pakket aan sportenelementen. Sporenelementen zijn in kleine hoeveelheden onmisbaar voor de plant. De tweede keer rozen bemesten kan in de zomer gebeuren (juli/augustus). Op deze manier heeft de plant het hele jaar door goede voeding voor een optimale bloei.

Rozen bekalken

De Roos is een kalk minnende plant. Dat betekent dat de plant niet van een zure bodem houdt. De bodem verzuurt door omstandigheden elk jaar een klein beetje. Dat is niet erg, zolang de bodem waar de roos op staat maar kalk krijgt toegediend. Zonder kalk kan de roos in het groeiseizoen moeilijker de voedingsstoffen uit de bemesting opnemen. Geef een roos elk jaar kalk zodat de bodem niet verzuurd. Rozen bekalken kan beste vanaf november tot en met januari. Kalk wordt namelijk langzaam vrijgegeven aan de bodem waardoor het product lang werkt. Houdt in het achterhoofd dat kalk en meststoffen tegelijk strooien nooit kan. De aanwezigheid van kalk zorgt ervoor dat een groot deel van de voedingsstoffen van de meststoffen niet kan worden opgenomen door de plant. Kalk en meststoffen moeten dus altijd apart van elkaar worden gebruikt. Gebruik je kalk en meststoffen toch tegelijk, dan strooi je de meststoffen dus eigenlijk voor niks.

Sana Flore Border Allround (NPK 7+6+12-4MgO-10ZEO) voor rozen

De universele bordermeststof van Sana Flore is uitermate geschikt voor het bemesten van de rozen. In deze meststoffen zitten alle voedingsstoffen die de roos nodig heeft. Stikstof (N) zorgt voor een gelijkmatige, compacte groei van de plant, Fosfaat (P) zorgt voor het ontwikkelen van de wortels en Kalium (K) voor gezonde uitbundig groeiende bloemen. Magnesium (MgO) zorgt onder andere voor frisgroene bladkleur. De unieke eigenschappen van zeoliet (ZEO) zorgen voor een compleet pakket aan voeding (sporenelementen die van belang zijn voor de plant) en een blijvende structuurverbetering van de bodem.
Lees hier alles over de unieke eigenschappen van zeoliet: de unieke Zeogran-Formule.

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×