Rhododendron bemesten

Rhododendron bemesten

Rhododendron bemesten

De Rhododendron bemesten is van belang om een goede gezonde plant te krijgen en te behouden met rijk bloeiende bloemen. Er zit een enorm potentieel in deze schitterende plant alleen is het aan de tuinliefhebber om dit ook eruit te halen. De Rhododendron is bij uitstek een knopzetter. Deze vroegbloeier schittert in het voorjaar en daarna heeft de plant alle energie nodig om de knoppen te zetten voor het nieuwe jaar. En juist voor het zetten van deze knop is bepaalde voeding belangrijk, namelijk Kali (K). Kali geeft de plant de energie die het nodig heeft om mooie knoppen te maken. Begin met bemesten in het voorjaar (april). Na de langste dag (eind juni) gaat de Rhododendron zijn knoppen zetten voor het nieuwe jaar. Geef daarom rond deze periode nogmaals voeding zodat de plant zich optimaal kan blijven ontwikkelen.

Rhododendron bemesten - Sana Flore

Zure grond

De Rhododendron houdt van zure grond. Geef daarom juist geen kalk aan deze plant maar zorg voor een beetje tuinturf rondom de stam in de winter. Ook bij aanplant van deze plant is het van belang om tuinturf door het plantgat te mengen. Zo weet je zeker dat de Rhododendron zich prettig voelt.

Halfschaduw

De Rhododendron groeit in principe het beste op schaduwrijke plekken. Er zijn ook voorbeelden van Rhododendrons die prima groeien op zonrijke plekken. Zorg wel voor een grond die goed vocht kan vasthouden. De organische bemesting van Sana Flore is daarvoor bij uitstek geschikt omdat deze zeoliet bevat. Zeoliet houdt vocht vast en zorgt voor een goeie bodemstructuur. Vermijd plekken die volledig in de schaduw staan.

Sana Flore Border Allround (NPK 7+6+12-4MgO-10ZEO) voor Rhododendron

De universele bordermeststof van Sana Flore is uitermate geschikt voor het bemesten van de Rhododendron. In deze meststoffen zitten alle voedingsstoffen die de Rhododendron nodig heeft. Stikstof (N) zorgt voor een gelijkmatige, compacte groei van de plant, Fosfaat (P) zorgt voor het ontwikkelen van de wortels en Kalium (K) voor mooie volle bloemen die rijk bloeien. Magnesium (MgO) zorgt onder andere voor frisgroene bladkleur. De unieke eigenschappen van zeoliet (ZEO) zorgen voor een compleet pakket aan voeding (sporenelementen die van belang zijn voor de plant) en een blijvende structuurverbetering van de bodem.

Lees hier alles over de unieke eigenschappen van zeoliet: de unieke Zeogran-Formule.

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×