Skimmia bemesten

Skimmia bemesten

Skimmia bemesten

De Skimmia bemesten mag niet ontbreken bij het goed onderhouden van de plant. Geef je deze schitterende plant goede, gezonde voeding dan zal deze je belonen met rijk bloeiende bloemen. De Skimmia is zo populair omdat deze groen blijft in de winter. Bovendien is de Skimmia redelijk winterhard en is het ook een langbloeier. Daardoor kun je extra lang genieten van de prachtige bloemen die deze plant kan maken. Vanaf het najaar tot en met het vroege voorjaar zal de Skimmia mooie rode bloemen hebben en daarna in het voorjaar schitterende witte bloemen. Maar voordat de Skimmia zo rijk gaat bloeien moet je aan een aantal dingen denken.

Skimmia bemesten

Ook de Skimmia heeft goede, gezonde bemesting nodig voor een optimale groei. Vanaf het voorjaar is het verstandig om de Skimmia te voorzien van bemesting. Gebruik hiervoor een organische bemesting die rustig aan de plant wordt vrijgegeven. Omdat de Skimmia een knopzetter is, is het raadzaam om een bemesting te geven met meer Kali (K). De meststof voor de Skimmia van Sana Flore met extra Kali werkt uitzonderlijk lang waardoor de tweede bemesting pas in de zomer gegeven hoeft te worden.

Standplaats voor de Skimmia

De Skimmia voelt zich het beste bij een plaats in de schaduw of halfschaduw. Als de Skimmia teveel in de volle zon staat dan zullen de bladeren wat verkleuren, met name de randen van de bladeren.

Zure bodem

De Skimmia groeit optimaal op een lichtzure bodem bij een PH van 4,5 of lager. strooi elk jaar, naast goede bemesting, wat tuinturf rondom de plant. Het geven van kalk aan de Skimmia is uit den boze.

Sana Flore Border Allround (NPK 7+6+12-4MgO-10ZEO) voor Skimmia

De universele bordermeststof van Sana Flore is uitermate geschikt voor het bemesten van de Skimmia. In deze meststoffen zitten alle voedingsstoffen die de Skimmia nodig heeft. Stikstof (N) zorgt voor een gelijkmatige, compacte groei van de plant, Fosfaat (P) zorgt voor het ontwikkelen van de wortels en Kalium (K) voor mooie volle bloemen die rijk bloeien. Magnesium (MgO) zorgt onder andere voor frisgroene bladkleur. De unieke eigenschappen van zeoliet (ZEO) zorgen voor een compleet pakket aan voeding (sporenelementen die van belang zijn voor de plant) en een blijvende structuurverbetering van de bodem.
Lees hier alles over de unieke eigenschappen van zeoliet: de unieke Zeogran-Formule

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×