Beukenhaag bemesten

Beukenhaag bemesten

Beukenhaag bemesten

De meest voorkomende beuk is de Fagus sylvatica. Deze beuk is uitermate geschikt als afscheiding van de tuin of delen daarvan. Omdat de beuk ook in de winter zijn blad behoudt (je kent vast wel de mooie bruine beukenbladeren) is deze plant zeer gewild. Vaak vormen meerdere beukenplanten een haag. Deze haag bestaat dus uit meerdere beuken op een relatief kleine oppervlakte. Dat betekend tevens dat er enorm veel voeding wordt gebruikt door de planten uit een klein stukje bodem. Noodzakelijk is dan ook om de bodem en daarmee de beukenhaag te blijven bemesten zodat de beuk niet zonder komt te zitten.

Bemesten beukenhaag

Beuken zijn echte ‘Kaliumvreters’. Kalium is een onmisbare voedingsstof voor de beuk. Zorg ervoor dat deze, maar natuurlijk de andere, voedingsstoffen voldoende beschikbaar is voor de plant. Want zoals gezegd staan er relatief veel beuken (bij een haag) op een kleine oppervlakte en daarom onttrekken de planten veel voeding uit de grond. Bemesten van de beukenhaag kan de eerste keer in het seizoen wanneer hij weer begint uit te lopen (rond april). De beuk is zoutgevoelig dus pas op met chemische meststoffen. Gebruik voor het bemesten van de beuk een organische beukenhaag mest. Let bij het geven op de NPK verhouding. Stikstof (N) en Fosfaat (P) zijn in kleine hoeveelheden van belang maar de belangrijkste voedingsbron is Kalium (K). De tweede keer de beukenhaag bemesten kan in juli of augustus. Zo heeft de beuk het hele seizoen voldoende voeding om optimaal te kunnen bloeien.

Goede bodemstructuur

De Fagus sylvatica houdt niet van natte grond. Zorg ervoor dat de beuk op een goede, vocht doorlatende bodem staat. De zeoliet in de meststoffen van Sana Flore zorgen voor een blijvende structuurverbetering van de bodem. Hierdoor kunnen wortels zich beter ontwikkelen en wordt de bodem luchtiger en vocht doorlatend. Zeoliet bindt voedingsstoffen en water waardoor de wortels nooit te droog komen te staan of zonder voedingsstoffen komen te zitten.

Sana Flore Border Allround (NPK 7+6+12-4MgO-10ZEO) voor beuken

De universele bordermeststof van Sana Flore is uitermate geschikt voor het bemesten van de beuk. In deze meststoffen zitten alle voedingsstoffen die de beuk nodig heeft. Stikstof (N) zorgt voor een gelijkmatige, compacte groei van de plant, Fosfaat (P) zorgt voor het ontwikkelen van de wortels en Kalium (K) voor stevige knop en blad die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Magnesium (MgO) zorgt onder andere voor frisgroene bladkleur. De unieke eigenschappen van zeoliet (ZEO) zorgen voor een compleet pakket aan voeding (sporenelementen die van belang zijn voor de plant) en een blijvende structuurverbetering van de bodem.
Lees hier alles over de unieke eigenschappen van zeoliet: de unieke Zeogran-Formule.

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×