Buxus bemesten

Buxus bemesten

Buxus bemesten

Buxus is een zeer populaire plant in de Nederlandse tuinen. En terecht! Een buxus is bijvoorbeeld een hele mooie plant als afscheiding tussen twee plantvakken. Een aantal buxusplanten naast elkaar zorgt voor een mooie sierlijke haag, die ook in de winter groen blijft, mits je de plant goed verzorgd. Een buxus is een plant die het hele jaar door om voeding en verzorging vraagt. De voeding is in twee soorten te onderscheiden, de buxus bemesten en de buxus bekalken;

Buxus bemesten

In het groeiseizoen (ongeveer van maart tot en met oktober) heeft de Buxus voeding nodig om optimaal te groeien. Een meststof die de voedingsstoffen gelijkmatig vrijgeeft is daarvoor het beste. Wij adviseren om Sana Flore Border Allround 2 keer per jaar te strooien. In maart/april kun je de eerste keer de buxus bemesten. Omdat het product zeer lang werkt (3 tot 4 maanden) kan de tweede keer de buxus bemesten in juli/augustus. Op deze manier heeft de plant het hele groeiseizoen voeding die het nodig heeft voor een optimale, gelijkmatige groei.

Buxus bekalken

Buxus is een kalk minnende plant. Dat betekent dat de plant niet van zure bodems houdt. De bodem verzuurt door omstandigheden elk jaar een klein beetje. Dat is niet erg, zolang de bodem waar de buxus op staat maar kalk krijgt toegediend. Geef de buxus elk jaar kalk zodat de bodem niet verzuurd. Dit kan het beste vanaf november tot en met januari. Kalk wordt namelijk langzaam vrijgegeven aan de bodem waardoor het product lang werkt. Houdt in het achterhoofd dat kalk en meststoffen tegelijk strooien nooit kan. De aanwezigheid van kalk zorgt ervoor dat een groot deel van de voedingsstoffen van de meststoffen niet kan worden opgenomen door de plant. Kalk en meststoffen moeten dus altijd apart van elkaar worden gebruikt. Gebruik je kalk en meststoffen toch tegelijk, dan strooi je de meststoffen dus eigenlijk voor niks.

Sana Flore Border Allround (NPK 7+6+12-4MgO-10ZEO voor Buxus

De universele bordermeststof van Sana Flore is uitermate geschikt voor het bemesten van de buxus. In deze meststoffen zitten alle voedingsstoffen die de Buxus nodig heeft. Stikstof (N) zorgt voor een gelijkmatige, compacte groei van de plant, Fosfaat (P) zorgt voor het ontwikkelen van de wortels en Kalium (K) voor stevige blaadjes die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Magnesium (MgO) zorgt onder andere voor frisgroene bladkleur. De unieke eigenschappen van zeoliet (ZEO) zorgen voor een compleet pakket aan voeding (sporenelementen die van belang zijn voor de plant) en een blijvende structuurverbetering van de bodem.

Lees hier alles over de unieke eigenschappen van zeoliet: de unieke Zeogran-Formule.

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×