Hortensia bemesten

Hortensia bemesten

Hortensia bemesten

De Hortensia bemesten is net als bij andere planten belangrijk om een goeie gezonde plant te houden of krijgen. De Hortensia is één van de populairste planten in Nederland. Net als Rododendrons houdt de Hortensia van zure bodems (dus geen kalk bij deze plant). Zoals bij veel planten is het van belang om te kijken naar welke samenstelling de bemesting heeft die je gebruikt bij de plant.

Bemesten Hortensia

Het bemesten van de Hortensia doe je twee keer per jaar met een meststof met meer Kali (K). Kali zorgt namelijk voor de mooie rijke bloemen in de plant. Gebruik je een meststof met veel stikstof (N) dan ga je een slappe plant kweken waar de energie niet van naar de bloei van de knop gaat.

Wanneer Hortensia bemesten

De Hortensia bemesten doe je twee keer per jaar. Afhankelijk van de temperatuur geef je de eerste bemesting in maart of april. Sana Border Allround voor Hortensia’s werkt 3 tot 4 maanden waardoor je de tweede keer kunt bemesten in juli of augustus.

Water geven

Hortensia’s houden van veel water. Geef ze daarom voldoende water. Geef water het liefst bij de voet van de plant. Zo blijven de bladeren droog waardoor je minder kans hebt op ziektes en schimmels.

Sana Flore Border Allround (NPK 7+6+12-4MgO-10ZEO) voor Hortensia’s

Sana Flore Border Allround voor Hortensia’s heeft precies die voeding waar de Hortensia om vraagt, namelijk meer Kali (K) dan stikstof (N). Door de toevoeging van Magnesium (MgO) krijgen de bladeren die frisgroene kleur. Door de toevoeging van het unieke zeoliet in de meststof wordt de bodemstructuur verbetert waardoor de plant beter ontwikkelt en de voedingsstoffen in de meststoffen nog beter worden opgenomen. Bovendien is zeoliet in staat om voedingsstoffen die normaal zouden uitspoelen aan zich te binden waardoor je een betere efficiëntie krijgt van je bemesting. Wat je strooit komt uiteindelijk ook als voeding terecht in de plant.

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×