Organische mest kopen

Organische mest kopen

Organische mest kopen

Organische mest kopen - Sana Flore

In organische mest zitten voedingsstoffen die afkomstig zijn van dierlijke en/of plantaardige bron. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beendermeel (dierlijke bron) of druivenpitten (plantaardige bron). Over het algemeen kun je zeggen dat organische meststoffen niet alleen zorgen voor voeding voor de plant, maar ook de bodem verbeteren. Dat komt omdat een gedeelte van de meststof organische stof is wat zorgt voor meer structuur in de bodem. Hierdoor krijg je meer bodemleven en dat zorgt weer voor een gezondere bodem. Hoe gezonder de bodem, hoe beter planten zich erin voelen en hoe beter de planten zich gaan ontwikkelen. Uiteindelijk zorgt dat voor een mooier gazon, een rijk bloeiende roos of een zeer mooie compacte haag. Wilt u organische mest kopen, dan bent u bij Sana Flore aan het goede adres.

Wanneer de tuin bemesten

De tuin bemesten kan het beste in het groeiseizoen. Grofweg van maart tot en met oktober vraagt de plant om voeding om zich te ontwikkelen. Is er voldoende (gezonde) voeding aanwezig dan zie je dat terug in de gezondheid van de plant.
Het gazon wordt als het goed is vaak gemaaid. Het grasplantje moet zich steeds herstellen van die maaibeurt en dat vraagt om extra energie. Die energie haalt het plantje uit meststoffen die aanwezig zijn. Is er geen voeding aanwezig dan zal het plantje zich steeds minder goed herstellen, wat resulteert in een slechtere grasmat met meer onkruiden en mos.
Planten worden minder vaak gesnoeid en daarom vragen planten om een ander bemesting met een andere samenstelling. Sana Flore Border Allround is een meststof die voor alle vaste planten, hagen en heesters gebruikt kan worden. Deze zachte meststof geeft de voeding nog meer geleidelijk af en daardoor kan de plant de voeding rustig tot zich nemen. Dat zorgt weer voor een compacte groei (ideaal voor hagen) waarvan de energie vooral gaat zitten in het zetten van de knop (denk bijvoorbeeld aan de roos, hortensia en rododendron) en het maken van de vrucht (denk bijvoorbeeld aan de druif, tomaat en aardbei).

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×