Wanneer gazon bemesten

Wanneer gazon bemesten

Wanneer gazon bemesten

Het bemesten van het gazon is onmisbaar voor het hebben van een mooie grasmat. Zoals elke plant heeft ook gras voeding nodig voor een optimale groei. Je zou kunnen zeggen dat de grasplant de plant in de tuin is die de meeste aandacht (lees voeding) nodig heeft. Want ga maar eens na, welke andere plant in de tuin snoeien we wekelijks, zo niet meerder malen per week? Het gazon bemesten is noodzakelijk en kan een aantal keer per jaar worden gedaan, mits je langwerkende organische meststoffen gebruikt.

Wanneer gras bemesten

Wanneer je gras kunt bemesten is afhankelijk van de bodemtemperatuur. Als de bodemtemperatuur boven de 6 graden komt begint gras te groeien en vraagt het dus om voeding. Meestal bereikt de bodem deze temperatuur rond maart/april, afhankelijk van de kou in de winter. Bij een zachte winter zal de temperatuur logischerwijs eerder bereikt worden dan bij een strenge winter. Zorg ervoor dat het gras het hele jaar door voeding heeft om te blijven ontwikkelen. Met een langwerkende meststof kun je de eerste keer het gras bemesten in maart/april en de tweede keer in juli/augustus. Een najaarsbemesting kan gegeven worden in oktober.

Bemesten gazon

Tegenwoordig kun je uit enorm veel verschillende soorten meststoffen kiezen. Maar welke meststoffen zijn goed voor het bemesten van het gazon en welke niet? Over het algemeen kun je meststoffen in twee soorten onderscheiden; minerale meststoffen en organische meststoffen. Het voordeel van minerale meststoffen is dat deze snel werken. De plant kan deze voedingsstoffen direct opnemen en begint daarom sneller te groeien. Er zitten echter wel enkele nadelen aan dit soort meststoffen. De meststof werkt maar enkele weken, is zeer uitspoelingsgevoelig en de bodem wordt verzout. Het voordeel van een organische meststof (uitgezonderd dierlijke uitwerpselen; kippenmest bijvoorbeeld) is dat deze langer werkt en het bodemleven niet aantast. Een combinatie van beide bestaat ook.

Sana Flore Gazon Allround (NPK 10+4+6-3MgO-10ZEO) voor gazons

Met een organisch-minerale meststof heb je een snelle startwerking en toch de voordelen van organische voeding. In de meststoffen van Sana Flore zit bovendien zeoliet verwerkt. Zeoliet bindt het minerale gedeelte van de bemesting aan zich waardoor er nauwelijks uitspoeling van de meststof is. In combinatie met het zeoliet kun je dus het gazon bemesten met een meststof die het beste van twee werelden heeft; een snelle start en toch een uitzonderlijk lange werkingsduur van 3 tot 4 maanden.

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×