De unieke ZEOGRAN® formule

De unieke ZEOGRAN® formule

ZEOGRAN® Sana Flore

De schijf van 5 voor planten

De unieke ZEOGRAN® technologie komt rechtstreeks van de professionele groenmarkt in Nederland. Veel greenkeepers en sportveldbeheerder maken al gebruik van deze unieke meststof. Vanaf nu kan de professionele hovenier én de consument ook beschikken over deze kwalitatief hoogwaardige voeding voor de tuin.

De vier unieke voordelen van zeoliet

 1. Zeoliet bindt voedingsstoffen uit de meststof aan zich die bij andere soorten meststoffen zouden uitspoelen. Deze voedingsstoffen geeft de zeoliet weer vrij als de plant erom vraagt. Zo komt de meststof die gestrooid wordt uiteindelijk allemaal als voeding terecht in de plant. Uitspoeling en daarmee verontreiniging van het bodemwater wordt daarmee voorkomen.
 2. Zeoliet bindt, naast voedingsstoffen, ook vocht aan zich. Hiermee zal het meststofkorreltje sneller uit elkaar vallen (ook in drogere periodes) en daarmee zal de voeding direct worden afgegeven aan de plant. Bovendien komt het binden van water neer op ongeveer 10% minder water geven tijdens droge periodes. Planten en het gazon blijven daardoor langer fris en vitaal.
 3. Zeoliet bevat daarnaast 12 sporenelementen die stuk voor stuk van belang zijn voor de optimale groei van de plant. Meststoffen met zeoliet bevatten dus de totale voeding die de plant nodig heeft. Wij noemen dat de schijf van vijf voor planten.
 4. Zeoliet is een natuurlijk gesteente en vergaat niet. Het zal actief blijven in de bodem nadat de meststof op is. Op lange (al na één seizoen gebruik van meststoffen met zeoliet) termijn bereik je daardoor een betere structuur van de bodem. Wortels zullen daardoor beter ontwikkelen en dat komt de gezondheid van de plant ten goede. Dat zie je terug in een mooie grasmat en rijk bloeiende planten.

ZEOGRAN® meststof

De ZEOGRAN® is een slimme innovatieve meststofkorrel. De ZEOGRAN® bevat hoogwaardig zeoliet, wat homogeen verwerkt is in elke meststofkorrel. De zeoliet brengt veel voordelen voor het gazon en de planten met zich mee. De ZEOGRAN® meststof is bovendien zéér duurzaam, omdat;

 • De meststoffen CO2-neutraal en op zonne-energie worden geproduceerd
 • De productie een minimum aan water vraagt en milieubewust wordt uitgevoerd
 • Door de minimale uitspoeling van voedingsstoffen onze bodems en riolen niet extra
  worden belast, zodat onze kinderen nu én in de toekomst in een gezond leefklimaat
  kunnen leven.
Goede en gezonde voeding voor de tuin
×