Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen

Groene Aanslag verwijderen is niet het leukste tuinklusje. Voor de meeste mensen is groene aanslag in en rondom de tuin een doorn in het oog. Bovendien kan het soms voor gladde en gevaarlijke situaties zorgen. Groene aanslag is helaas niet helemaal te voorkomen. Vocht (regen) en weinig zonlicht zijn ingrediënten waar groene aanslag goed op groeit. En deze omstandigheden komen nogal eens voor in ons Nederlandse klimaat.

Groene aanslag verwijderen op hout

Groene aanslag groeit als het de kans krijgt op elke ondergrond. Hout is er daar één van. Groene aanslag verwijderen op hout moet daarom ook gebeuren. Op het hout (denk aan tuinmeubels) moet je wat voorzichtiger zijn met de keuze voor het product dat je gebruikt. Chemische middelen vreten vaak in het hout en ook azijn is niet geschikt voor het hout. Kies daarom voor een biologische oplossing wat enkel en alleen de groene aanslag verwijdert en niet de ondergrond beschadigd.

Groene aanslag verwijderen op een schutting

Ook schuttingen ontkomen vaak niet aan een begroeiing van groene aanslag. Bovendien zijn deze tuinafscheidingen vaak geplaats naast een mooie border vol met bloeiende planten. Ook hier geldt weer dat je erg voorzichtig moet zijn in de keuze met welk middel je groene aanslag te lijf gaat. Chemie en azijn kunnen de mooie planten in de borders naast de schutting blijvend beschadigen of nog erger, de planten gaan er dood van. Ook insecten, zoals bijen, zijn niet veilig voor dit soort producten.

Sana Flore Groene Aanslagreiniger is milieuvriendelijk en duurzaam (100% biologisch) en gebruiksvriendelijk (niet schrobben of naspoelen). Bovendien kan het product op elk type ondergrond gebruikt worden. Dus niet alleen op tegels maar bijvoorbeeld ook op uw serre, tuinmeubels of parasol. Het product werkt ook preventief. In het najaar de oppervlakte behandelen betekent een aanzienlijke afname van ontwikkeling van groene aanslag in de winter. Dan kunt u in het voorjaar sneller genieten van uw tuin, uiteraard zonder groene aanslag.

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×