Herstellen van gazon en planten na droogte

Herstellen van gazon en planten na droogte

Eindelijk, het regent! Voor ons misschien wat minder leuk maar voor de natuur zéér prettig. Het lijkt erop dat de extreme droogte en hitte nu voorbij zijn en dat is voor het gazon en planten wel zo aangenaam. Maar de planten in de tuinen hebben een flinke tik gekregen van de extreme droogte van de laatste maanden. Aan ons om ze te helpen te herstellen.

Herstellen van het gazon

Gazons die regelmatig water hebben gehad zullen groen zijn gebleven, maar de groei is wel gestagneerd. Die moet er weer in komen. Als gazons niet voldoende besproeid zijn zullen deze geel zijn geworden. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat gelijk het hele gazon vervangen moet worden. Het is van belang voor het gazon dat deze nu voldoende kan herstellen. Gezonde voeding geven is daarvoor onmisbaar. Zonder voeding zal het gazon niet goed herstellen waardoor het zwak de winter ingaat en zeer vatbaar wordt voor schimmels en ziektes.

Zijn er veel kale plekken ontstaan dan is het zinvol om deze in te zaaien met graszaad. Kale plekken worden op die manier opgevuld door nieuw vers gras en niet door vervelende onkruiden.

Siergazon - Sana Flore

Ons advies voor de komende weken:

Sana Flore Gazon Allround met Zeogran®-Formule

In deze meststof zit voldoende stikstof en fosfaat om het gazon te helpen herstellen. Bovendien zit er ook kalium in om het gazon te helpen alvast wat steviger te worden om de herfst en winter in te gaan.  

Ons advies vanaf 10 september:

Sana Flore Gazon Najaar met Zeogran®-Formule

Het gazon heeft na de zomer minder stikstof nodig maar juist meer kali om af te harden richting het najaar. Hierdoor blijft het gazon beter beschermd tegen winterse omstandigheden. Bovendien blijft het gazon de hele winter mooi op kleur en zal het gezonder en vitaler het voorjaar ingaan.

Herstellen van planten

Ook voor planten geldt dat ze geholpen moeten worden met herstellen om ze minder gevoelig te maken voor plagen en ziektes in de komende tijd.

Ons advies voor de komende weken:

Sana Flore Border Allround met Zeogran®-Formule

In de bordermeststof is de verhouding stikstof-kali optimaal voor een herstelgroei (stikstof) en knopzetting (kali). Kali zorgt bovendien voor bescherming richting het najaar. Geef na 10 september geen bemesting meer, uitzonderingen daargelaten, omdat de stikstof in de meststof dan niet meer nodig is. In de winter willen we juist stevige celwanden (kali) en geen lengtegroei (stikstof).

In het najaar en de winter is het goed om wat kalk te strooien bij kalkminnende planten. Maar daarover later meer!

« Terug

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×