Groene aanslag in de tuin

Groene aanslag in de tuin

Groene aanslag verwijderen uit de tuin is een klusje dat elk jaar terugkomt. De winterse omstandigheden (weinig zonlicht, koude temperaturen en veel neerslag) zijn ideaal voor groene aanslag om te nestelen in en rondom de tuin. Het groeit niet alleen op de tegels en terrassen maar ook op schuttingen, tuinmeubels, daken en muren.

Wat is groene aanslag precies?

Groene aanslag is een verzamelnaam voor mossen en algen die meestal groeien op plaatsen waar weinig zonlicht komt en vochtig zijn. Algen zijn de meest voorkomende soort groene aanslag. Behandel je de algen niet dan wordt de aanslag na verloop van tijd donkerder van kleur totdat het na een tijd zwart is geworden. Hoe langer je wacht met het verwijderen van groene aanslag, hoe lastiger het op termijn wordt.

Groene aanslag verwijderen

Er zijn heel veel manieren om groene aanslag te verwijderen. Van milieubelastende (chemische) middelen tot kokend water. Azijn is (helaas) ook een middel dat vaak gebruikt wordt om groene aanslag te verwijderen. Het grote nadeel van azijn is de zuurtegraad. Azijn is zó zuur, dat het alles wat in de grond leeft, doodt. Voor het biologische leven in de bodem is het funest. Groene aanslag is dan verdwenen maar tegelijkertijd ook het bodemleven en daarmee een gezond klimaat voor planten om in te groeien. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een 100% biologisch product dat enkel en alleen de groene aanslag aanpakt. Het bodemleven wordt gespaard en het gras en planten kunnen gezond doorleven.

Sana Flore Groene Aanslagreiniger

Sana Flore Groene Aanslagreiniger is milieuvriendelijk en duurzaam (100% biologisch) en gebruiksvriendelijk (niet schrobben of naspoelen). Bovendien kan het product op elk type ondergrond gebruikt worden. Dus niet alleen op tegels maar bijvoorbeeld ook op uw serre, tuinmeubels of parasol. Het product werkt ook preventief. In het najaar de oppervlakte behandelen betekent een aanzienlijke afname van ontwikkeling van groene aanslag in de winter. Dan kunt u in het voorjaar sneller genieten van uw tuin, uiteraard zonder groene aanslag.

« Terug

Goede en gezonde voeding voor de tuin
×